Wat goed werkt: een eendaagse training met een verdiepende sessie van een halve dag

Training Polarisatiestrategie

Om als professional polarisatiestrategie uit te kunnen zetten is het nodig om het Denkkader te beheersen. Je kunt oefenen, met een casus die wij aanreiken, maar ook door eigen casuïstiek in te brengen. We brengen daarbij al onze tools in, waarmee je ook in conflict & polarisatie de juiste timing gaat vinden.

Na een 3-tal weken bieden we een verdiepende sessie aan, met nieuwe inhoud en de kans om ervaringen opnieuw tegen het licht te houden.

Na deze training met een verdiepende sessie kun je zelf voor polarisaties een beginkaart maken. Het afwegen van de juiste rol of het bepalen wat een goede rolverdeling is in een gegeven situatie is een belangrijke stap. Door te oefenen met situaties en anderen in hun specifieke situaties hun polarisatie- of depolarisatiestrategie te zien uitzetten, leer je in een hoog tempo. Zelfkennis is van het grootste belang om een geloofwaardige rol te spelen. Heb je de eigenschappen van de bruggenbouwer in je gereedschapskist? Kun je ook de rol op je nemen die vereist is in de zogenaamde ‘6e positie’? Het zijn de vragen die ons helpen bij effectief positie kiezen.

Bij het maken van een goede beginkaart ‘polarisatie’ leren we ook de diverse spelers in het tijdsverloop te situeren. Welke fase, van preventie, via onderhoudsfase, bemiddelings- en verzoeningsfase is er aan de orde? Hoe kunnen we de wij-zij dynamiek typeren en voor wie is de gevoelsdynamiek nu eigenlijk aan de orde? En als er dan een dialoog aan de orde is, als antwoord op de situatie; wie rekruteren we daarvoor en wat is het dialoogtype? Het zijn de vragen die we leren stellen op het juiste moment.

In de verdiepende sessie komen we terug met alle tussentijdse ervaringen en we beantwoorden de leervragen die we met elkaar hebben verkend. Als we de kans hebben – de ervaring leert dat we veel tijd nodig hebben om alles goed te verteren – bieden we daarbij nog een aantal nieuwe inzichten aan.

Gegevens

In groepen van 8 tot 16 deelnemers.

De focus van een groep kan zich toespitsen op een specifiek gebied, bijvoorbeeld ‘onderwijs’ of radicalisering, of een thema als ‘energietransitie’ of ‘woonoverlast’.

We bieden deze training ook af en toe aan op open inschrijving. Voordeel van een dergelijke training is de diversiteit waardoor we van elkaars werkvelden kennis krijgen.

Het basisboek Polarisatie; inzicht in de dynamiek van wij-zij denken is het vertrekpunt voor de deelnemer.

Wil je meer weten?

Neem per mail contact op of bel en stel je vragen