In 1 dagdeel kun je een polarisatie in kaart brengen en de opties afwegen...

Incompany

Een greep uit een aantal gepasseerde consulten en trajecten. Hoe kunnen we als professionals na een vermeende aanslag de gemoederen depolariseren? Hoe kunnen we de Sinterklaasintocht anders aanpakken? Hoe gaan we als provincie de introductie van een windmolenpark benaderen? Hoe kunnen we georganiseerde infiltratie van extreemrechts op onze school pareren? Wat is mijn rol en visie als burgemeester in ‘hete kwesties’? Is de polarisatie Erdogan-Gülen voor ons nog actueel? Hoe kan ik als minister, CEO of afdelingshoofd bindend werken? Kunnen we als televisiemakers ook een meer depolariserend format kiezen…?

 

We werken graag op maat. Als we bij consultancy kunnen rekenen op de basiskennis uit het boek “Polarisatie” dan scheelt dat tijd. Dan zitten we als gesprekspartners op gelijke vlieghoogte. Vooraf wisselen we alle relevante informatie uit zodat we onze voorbereiding kunnen doen, en in een één op één gesprek of met een kleine groep betrokkenen maken we een beginkaart polarisatie, gevolgd door een analyse met de eerste aanzet voor een (de)polarisatie strategie. Soms zijn er daarna nog gezamenlijke stappen nodig, soms is er met één sessie al voldoende houvast.

Met een aantal opdrachtgevers die regelmatig verkeren in spannende situaties; politie-eenheden, radicaliserings-experts, gemeenten maken we een ‘strippenkaart’ afspraak. Als er zich iets aandient kunnen we snel inspelen op de situatie en liggen de zakelijke afspraken – het gebruik van strippen – vast.

Een afspraak maken?

Een mail met een eerste aanduiding van thema of casus helpt…