Podcastserie over de dynamiek van polarisatie en leiderschap vanuit het midden

Podcastserie

In samenwerking met Wageningen University & Research, maakte Bart Brandsma in gesprek met Edwin van Laar, de podcastserie Wetenschapper in Polarisatie. Een serie over polarisatie met handvatten en inzichten voor het moment dat wij-zij denken op jou afkomt. De dynamiek van polarisatie: hoe herken je het en hoe zou je het kunnen kantelen? In deze podcastserie gidst Bart Brandsma  je in 6 afleveringen door zijn Denkkader Polarisatie.

In de serie komt regelmatig de polarisatiekaart aan de orde. Klik hier om deze te bekijken en te gebruiken voor jouw organisatie.

Podcasts

#1 – Brandstof en tegenpolen

De eerste twee basiswetten van het Denkkader Polarisatie: over het onderscheid tussen conflict en polarisatie en de dingen die wij-zij denken aanwakkeren.

Podcast luisteren

#2 – Wat is nog waar?

De derde basiswet van het Denkkader Polarisatie: Polarisatie is een gevoelsdynamiek. Dan doet het er soms niet meer toe wát je zegt maar hóe je het zegt en wie je bent.

Podcast luisteren

#3 – Maak de polarisatiekaart

De eerste drie rollen van het Denkkader Polarisatie: de pusher, de joiner en de silent

Podcast luisteren

#4 – Volhouden in het midden

De andere twee rollen: de bruggenbouwer en de zondebok. De bruggenbouwer levert vaak onbedoeld brandstof en kán zelfs de zondebok worden.

Podcast luisteren

#5 – Leiderschap over het midden

Hoe kun je depolariseren? De vier game-changers: niet de polen bestrijden maar het midden versterken.

Podcast luisteren

#6 – Ik geloof, dat het midden bestaat…

Bart Brandsma in gesprek met Edwin van Laar over het Denkkader Polarisatie: over taal en over luisteren. Laat ruimte voor twijfel en niet-weten, geef het stille midden de ruimte.

Podcast luisteren

Abonneer je via Spotify