Podcastserie over de dynamiek van polarisatie en leiderschap vanuit het midden

Podcastserie

In samenwerking met Wageningen University & Research, maakte Bart Brandsma in gesprek met Edwin van Laar, de podcastserie Wetenschapper in Polarisatie. Een serie over polarisatie met handvatten en inzichten voor het moment dat wij-zij denken op jou afkomt. De dynamiek van polarisatie: hoe herken je het en hoe zou je het kunnen kantelen? In deze podcastserie gidst Bart Brandsma  je in 6 afleveringen door zijn Denkkader Polarisatie.

In de serie komt regelmatig de polarisatiekaart aan de orde. Klik hier om deze te bekijken en te gebruiken voor jouw organisatie.

De podcastserie is ook beschikbaar in het Engels.

Podcasts

#1 – Brandstof en tegenpolen

De eerste twee basiswetten van het Denkkader Polarisatie: over het onderscheid tussen conflict en polarisatie en de dingen die wij-zij denken aanwakkeren.

Podcast luisteren

#2 – Wat is nog waar?

De derde basiswet van het Denkkader Polarisatie: Polarisatie is een gevoelsdynamiek. Dan doet het er soms niet meer toe wát je zegt maar hóe je het zegt en wie je bent.

Podcast luisteren

#3 – Maak de polarisatiekaart

De eerste drie rollen van het Denkkader Polarisatie: de pusher, de joiner en de silent

Podcast luisteren

#4 – Volhouden in het midden

De andere twee rollen: de bruggenbouwer en de zondebok. De bruggenbouwer levert vaak onbedoeld brandstof en kán zelfs de zondebok worden.

Podcast luisteren

#5 – Leiderschap over het midden

Hoe kun je depolariseren? De vier game-changers: niet de polen bestrijden maar het midden versterken.

Podcast luisteren

#6 – Ik geloof, dat het midden bestaat…

Bart Brandsma in gesprek met Edwin van Laar over het Denkkader Polarisatie: over taal en over luisteren. Laat ruimte voor twijfel en niet-weten, geef het stille midden de ruimte.

Podcast luisteren

Abonneer je via Spotify