Mensen denken in tegenpolen. In de media lichten wij toe wat dat met ons doet.

Inside Polarisation in de media_

Inside Polarisation helpt professionals strategisch positie te kiezen. Zelf blijven we uit de spotlight in de media. We zijn niet voor of tegen. We leveren geen commentaar bij het nieuws. We willen inhoud brengen die de werking van wij-zij denken op een heldere manier uiteenzet. Een selectie interviews.

 

De overheid als mikpunt

VNG Magazine

De Polarisatie in de samenleving neemt toe. Triest hoogtepunt waren de avondklokrellen. Hoe ga je om met de vele manifestaties van wij-zij denken die één ding gemeen lijken te hebben. De overheid is het mikpunt.

Bondgenoten in Coronatijd

Factor C Magazine - Logeion

In hét vakblad van communicatiespecialisten kijken we naar de bruggenbouwerspositie en de positie om het stille midden te binden. Wat kun je met het eerste register en wat kun je met het tweede register?

Bingo met burgemeester Bruls

Trouw

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen staakt zijn pogingen om de gepolariseerde uitersten met elkaar te verbinden. Via de bingo kiest hij liever voor het gematigde midden.

Het stille midden

Vrij Nederland

Interview met Bart Brandsma door Janneke Juffermans voor Vrij Nederland. Onder meer over de achtergronden en het ontstaan van het Denkkader Polarisatie. Hoe het kwartje viel toen hij een training over wij-zij denken gaf aan politiemensen...

Levenslessen

Trouw

Interview in Trouw met 6 levenslessen van Bart Brandsma. Over beren op de weg, waarheid & waarachtigheid, het zoeken van de vraag, luisteren, het kwaad en je eigen bijdrage aan het geheel.

‘Als je andere mensen kakkerlakken noemt, verlaat je de beschaving’

Knack

Waarom raken de gemoederen gegarandeerd oververhit als het over hoofddoekjes, onverdoofd slachten of boerkini's gaat? De Nederlandse filosoof Bart Brandsma schreef er een helder boek over. 'We moeten ons écht afvragen of de polarisatie niet stilaan gevaarlijk wordt.'

De leraar als Burgemeester

Klasse Magazine

Klasse Magazine is een uitgave van het Belgische Klasse, een multimediaal communicatieplatform dat onderwijs-professionals, ouders en leerlingen versterkt en verbindt. Het magazine publiceerde een uitgebreid Dossier Polarisering met daarin een interview met Bart Brandsma over het Denkkader Polarisatie. In het artikel ondermeer aandacht voor de valkuilen die de rol van bruggenbouwer of pusher met zich meebrengt voor leraren. Ook het vormen van de meervoudige indentiteit van jongeren komt aan bod.

Wij tegenover zij

Burgemeestersblad

Artikel in Burgemeestersblad nr. 84 naar aanleiding van de bijdrage van Bart Brandsma aan de 'Lochemconferenties'. Tijdens deze zes conferenties georganiseerd door het NGB, maakten ruim 200 burgemeesters kennis met het Denkader Polarisatie.

Wil je meer weten?