Twee dagen op een Landgoed te Doorn, Almen of Amersfoort, intensief verdiepen

Data in 2024

Doorgrond wij-zij denken Wil jij in staat zijn om meteen de juiste polarisatie-analyse te maken en op strategisch niveau kunnen werken aan een (de)polarisatie-aanpak? Wil je meer inzicht in wat taal en communicatie bijdragen aan polarisatie of juist depolarisatie? In samenwerking met Verhaal met Impact bieden we in een Tweedaagse Masterclass (2024) de kans om in een kleine groep van maximaal 16 deelnemers intensief aan de slag te gaan met Bart Brandsma en zijn Denkkader Polarisatie.

Inhoud Krijg grip op de complexe dynamiek van wij-zij denken, reflecteer op je eigen werkveld en verken jouw persoonlijke strategische opties. Leer van de recente lessen die Bart zelf trekt uit tal van praktische vraagstukken uit zijn eigen adviespraktijk.

  • Hoe werken de meest actuele wij-zij’s door in de samenleving en in organisaties?
  • Wat werkt als brandstof voor polarisatie en kun je (verborgen) gevoelsdynamiek opsporen?
  • Hoe kun je strategisch acteren, valkuilen herkennen, effectief positie bepalen?
  • De persoonlijke ‘leiderschapsvraag’ komt daarbij onvermijdelijk aan de orde.
  • Met tools uit het Denkkader Polarisatie blijf je koersvast als het turbulent wordt.

Praktisch De organisatie is in goede handen bij Verhaal met Impact. We verblijven op Leerklooster te Amersfoort of Landgoed Ehzerwold te Almen of Landgoed Zonheuvel te Doorn.

 

Zie deze website voor de Tweedaagse Masterclasses, waar het programma staat toegelicht, met data en tijden en met de mogelijkheid om u meteen in te schrijven.

  • 26 en 27 september 2024 in Doorn (VOL)
  • 21 & 22 november 2024 in Almen (nog 3 plekken)
  • 13 & 14 maart 2025 in Doorn

Eerdere deelnemers aan het woord:

“Draagt ons beleid, onbedoeld, mogelijk bij aan het versterken van het wij-zij denken? Na de masterclass met een aantal collega’s hebben we de basis onder de knie. Dankzij concrete handvatten en het oefenen met een eigen casus, zijn we direct gestart met toepassing in onze eigen praktijk.”
Esther Jaarsma, programmamanager Inclusief Arnhem

“Mijn Hemel, het werkt!”, aldus een woordvoerder van de gemeente Den Haag nadat hij de inzichten van Bart Brandsma op een actueel praktijkgeval had toegepast. “In twee dagen leer je het krachtenspel te ontrafelen en krijg je bouwstenen om effectief te communiceren. De Masterclass Polarisatiestrategie is niks minder dan een openbaring.”
Michaël van Wissen van Veen, Directeur Communicatie Gemeente Den Haag

Wil je meer weten? Inschrijven?

Verhaal met Impact, +31 (0)6 10 80 80 10.