Al je aandacht richten op een hardnekkige casus, totdat je er samen weet uit te komen!

Het duurde even voor ik in de gaten kreeg wat het meeste impact heeft. In een kleine groep, of dat nu een aantal burgemeesters, wijkagenten of docenten is, kun je stappen zetten. In een masterclass zet je samen het Denkkader Polarisatie neer en confronteert dat met de meest lastige casuïstiek. Het zijn eigenlijk de sessies die ik ook in consultancy biedt. We nemen een aantal uren, waarin we het oordeel uitstellen, vooral niet intelligent lopen te doen, maar heel aandachtig oefenen in luisteren naar wat er nodig is. Dan komen we er achter. De uitkomst waar we naar toe werken is een (de)polarisatie strategie.

Wat zijn de gedachteconstructies die domineren, wat is brandstof, waar zit de gevoelsdynamiek? Wat zijn mijn voorkeursrollen en hoe verhouden die zich tot wat er nodig is? Wat zijn de patronen die we kennen en welk leiderschap is nodig om de game changers te benutten? Kiezen we rollen? Welke rolverdeling kan goed uitwerken? Het is niet altijd eenvoudig om weg te blijven uit het dwingende schema van goed en fout. Dat bewaak ik.

In een masterclass laat een kleine groep zich ‘bewerken’. En de groep zelf ontdekt nieuwe mogelijkheden. Ik geniet zelf van de eye-openers. Het is een publiek geheim dat de ‘master’ in de masterclass zelf als geen ander leert. Dat is misschien ook wel de reden dat ik dit zo graag doe.

Wie consultancy zoekt, wie de eigen praktijk wil doorlichten, wie zijn of haar eigen expertise wil inbrengen en geen eigen gelijk nodig heeft, is van harte welkom om een masterclass te initiëren. Als gezegd is de vereiste; een kleine groep met urgente casuïstiek.